Nvidia lanceert de GTX 950

MSI GTX 950 GAMING 2GNvidia lanceerde zonet de GTX 950. Volgens hen de ideale kaart voor zij die een GPU upgrade benodigen en die vaak MOBA‘s spelen. Geen nood indien u even verdwaasd richting muur staat te staren bij het aanhoren van het zoveelste buzzword. Met de term MOBA’s wordt gerefereerd naar multiplayer online battle arena’s oftewel games zoals League of Legends, Dota 2 en Heroes of the Storm. Deze GPU kan echter meer aan en tovert de meeste games vandaag op 1080p met medium en high settings tegen een absoluut speelbare framerate op uw scherm. Hou er wel rekening mee dat de kaart in de toekomst mogelijks relatief snel onder de lat zou kunnen vallen en dat dit dus geen aankoop op lange termijn betreft. Wil je het wat langer blijven trekken tegen een iets hoger budget, ga dan voor een GTX 960 (met 4 GB RAM). Maar nogmaals, met de GTX 950 kan je vandaag perfect uit de voeten tegen een prijs die geen andere GPU vandaag kan bieden.

MSI GTX 950 GAMING 2G (187,26)*
MSI GTX 960 GAMING 2G (229,90)*
MSI GTX 960 GAMING 4G (279,00)*

(*) Prijzen zijn steeds uitgedrukt in EUR en zijn dagprijzen. Vraag steeds naar de actuele prijs.

Nuttige links:

    tweakers.net
    hardware.info
    arstechnica.com
    be.hardware.info
    hardocp.com