Welke 1080p gaming monitor nu kopen?

Terwijl de markt vandaag focust op 1440p, 4K en G-sync/FreeSync zijn er best nog wat redenen te vinden om voor een nieuwe gaming monitor naar Full HD te grijpen. Immers, al dat lekkers is vandaag vaak nog relatief duur en bovendien moet je GPU de flink hogere resoluties aankunnen zonder in te leveren aan framerates.

lg24gm77

Een uitstekend scherm voor gamers is de LG 24GM77. Uitgerust met een in hoogte verstelbare voet, kantelbaar, voorzien van een riante hoeveelheid aansluitingen, USB 3.0 hub en hoofdtelefoonaansluiting is er duidelijk sprake van een compleet uitgerust scherm. Belangrijker om te vermelden is uiteraard dat dit scherm uitstekende waardes neerzet op het vlak van responstijden. Het is momenteel één van de snelste gaming monitoren die je momenteel kan kopen. Als we dan toch iets negatiefs moeten aanmerken, is het de kleurweegave, die nochtans voor een TN-paneel zeker niet slecht te noemen is.

hardware.info
tomshardware.com

eizoforisfg2421

Echter, alhoewel de Eizo Foris FG2421 al enige tijd op de markt is, is deze nog altijd heer en meester op het 1080p gaming monitor front. De meerprijs tov de LG 24GM77 komt vooral door het gebruik van een VA-paneel waardoor het scherm een aanmerkelijk betere kleurweergave heeft en een veel hoger contrast, zonder in te boeten op andere features die de LG 24GM77 kenmerkt. Dus als het budget het toelaat, is de keuze snel gemaakt.

hardware.info

LG 24GM77 (349,99)*
EIZO FORIS FG2421 (419,99)*

(*) Prijzen zijn steeds uitgedrukt in EUR en zijn dagprijzen. Vraag steeds naar de actuele prijs.