Fractal Design Nano S

Dat we gek zijn op het mini-ITX formaat en op de Bitfenix Prodigy is al lang geen geheim meer. Ettelijke configuraties hebben we op basis van deze oude rakker gebouwd. ASRock leverde steevast het mini-ITX bordje. Wat een staat van dienst ook voor deze kerels. Nog nooit een ASRock bordje moeten RMA’en. Maar er is helaas een tijd van komen en een tijd van gaan. Daarmee doelen we dan op de Prodigy. De kast begint er namelijk een beetje dated uit te zien en de leveranciers beginnen een beetje tegen te pruttelen.

Met enige trots stellen we dan ook de Fractal Design Nano S voor. Het mini-ITX formaat verlaten we niet. Ook ASRock blijft zijn plaats behouden. Wel gaan we over naar een veelzijdige kast die er ongelooflijk afgewerkt en tijdloos uitziet.

Bovendien vervangen we ook die andere standaard die we lang wisten aan te houden, de Corsair RM 450 PSU. Deze is vandaag niet meer verkrijgbaar en is meestal krachtig genoeg gebleken voor de meeste configuraties vandaag. Ter vervanging gaan we de Fractal Design Edison M 450 gebruiken. Deze PSU moet zich nog bewijzen maar afgaand op de reputatie en kwaliteit van Fractal Design durven we deze gok wel wagen.

Voila, bij deze zijn de nieuwe spelers in onze standaard configuratie gekend. We hebben er alle vertrouwen in dat deze kwalitatieve componenten alweer een goede balans tussen prijs, kwaliteit en betrouwbaarheid zullen afleveren.

PS: De foto verraadt nog een zee van ruimte. Dat is ook zo om het bakje eventueel van een deftige grafische kaart te voorzien (voor de gamertjes onder ons). Tevens heeft Fractal Design lekkere voorgekauwde water cooling setjes in de aanbieding. Die gaan we binnenkort eens aan de tand voelen. Deze passen trouwens ook perfect in de Nano S.